nytt kort

I dag kom mitt nya Permanent Resident Card (=Green Card). Det tog sin rundliga tid, mest på grund av ett slarvfel av mig. När vi gifte oss tog jag min mans efternamn, och jag måste ju ha samma namn på kortet som i mitt svenska pass.

Förra gången jag fick ett nytt kort (för att det gamla hade gått ut), var det en lång procedur att få ut det. Jag måste personligen infinna mig i den federala byggnaden här — bara att komma in där, få en namnskylt hängande om halsen, var en liten vetenskap i sig självt. Sedan fick jag skriva under flera dokument innan jag fick ut kortet.

Det kontoret är nu stängt och flyttat till provinsens huvudstad Fredericton, och jag var helt inställd på att åka dit för att hämta ut kortet. I stället dök det upp med vanliga posten och jag behövde inte skriva på någonting! De måste ha förenklat sina procedurer, och det är ju alltid positivt.

Nu när det är fixat, kommer vi förmodligen att åka till Calais, ME och göra lite “cross-border-shopping”. Inte för att vi behöver något, utan mest för att det är kul. Det tar bara en timma att köra till gränsen. Något jag alltid köper på mataffären där är Caesar dressing (Cardini’s). Den finns inte här — det finns många andra märken, men inte den. Jag gillar verkligen Caesar sallad. Med eller utan kyckling.

Calais, Maine är en mycket liten stad. Där finns en mataffär, Hannaford’s, Walmart och McDonald’s. Vill man verkligen shoppa loss ordentligt får man åka till Bangor, och det är längre. Det måste nästan inkludera en övernattning.

Advertisements

4 thoughts on “nytt kort

 1. Grattis till kortet!
  Skönt när man blir klar med något som man hållit på med ett tag.
  Kul att ni kan röra på er litet lättare nu.
  Intressant att man skickar en sådan värdehandling med posten tycker jag. Jag fick mitt green card med posten. Tycker att de skulle kunna använda en litet säkrare posthantering.
  Har aldrig varit i Maine. Du få fota och visa här på bloggen. 🙂

  1. Ja, det känns bra … nu är jag okay till 2021. Låter väldigt långt fram i tiden, när man ser siffrorna så här 🙂. Calais är väldigt litet, som Weed, ungefär, skulle jag tro. Maine är så otroligt vackert och omväxlande natur. Vi ska nog fara ganska snart. Då får jag en grön lapp i passet, så det gäller i tre månader.

 2. Skönt att du har det i din hand nu. Alltid skönt när sådant är gjort, ty det är ju jobbigt under processen med alla valser fram och tillbaka.
  Maine, har aldrig varit där, men ååååå vad jag skulle vilja. Ngn ggn blir det av.
  Förstår att det är kul att åka över gränsen när man bor så nära!

  1. Ja, det känns befriande.

   Alltid kul att småhandla lite, även om det mesta är det samma.

   Naturen i Maine har på något sätt ALLT. Vild och karg, mjuka stränder, gröna kullar, gulliga städer … Besök rekommenderas 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s