Långsamt

DSC_9843Våren har inte direkt varit explosionsartad här. I dag var det 10ºC och regn. De blommor man ser är mest i planteringar nere på sta’n.

Så här såg äppelknopparna ut härom dagen, så de lär nog vara i full blom i morgon. Kanske.

Det är i alla fall grönt och fint, och jag märker hur jag tar många fler bilder nu, jämfört med när allt är gråbrunt.

DSC_9801Kanadagässen är tidigt ute med sina små luddiga barn. Jag räknade in fjorton stycken när jag tog den här bilden — fördelat på två föräldrapar.

Man skulle kunna tro att Kanadagås skulle vara Kanadas nationalfågel, men så är det inte … det är Lommen. Sveriges är Koltrast. Det var nå’n omröstning förra året, för det var några som tyckte att det borde vara någon annan fågel, men Koltrasten vann överväldigande.

Hörde på vädret att de förutspår en varmare sommar än vanligt, med hög luftfuktighet. Det sistnämnda är vad som plågar mig mest. Jag är dålig på att hantera värme över huvudtaget, men när det är 98% luftfuktighet blir det rent outhärdligt. Vi flyttade hit i november 2008, så när sommaren kom 2009 fick jag en chock. Det är som att ha en varm, blöt filt över sig hela tiden. Vi har inte luftkonditionering här.

DSC_9798Det är gott om maskrosor. Dessa solar i  gräset … de ser ut som smilies.

Återkommer när jag har nå’t vettigt att skriva om 🙂

Advertisements

5 thoughts on “Långsamt

 1. Rätt skönt tycker jag när våren och sommaren kommer litet långsammare.
  Vi kommer att få +30 eller mer under veckan. Alldeles för varmt så här tidigt.
  Har Kanada olika fåglar i de olika provinserna? I USA har de olika staterna sina egna fåglar och i Kalifornien är det California Quail. Dessa fåglar ser man rätt ofta i Mt Shasta/Weed-trakten.
  Jag såg en prognos för USA och sommaren och det såg inte roligt ut med mycket högre än normalt medeltemperaturer för hela nordligaste halvan av USA. Jag har också svårt för hög luftfuktighet och värme. Vi har det oftast torrt i luften där jag bor men Hawaii var en utmaning. Allt var fuktigt – papper, kläder, osv. Och en bokhylla i trä till och med hade mögel!

 2. Precis som i Dalarna, där våren släpat efter. Men nu har vi fått värmebölja och då hoppade vädergudarna över resten av våren och gick direkt in i sommar.

  Ha en fin dag!

  Mvh, Anneli

 3. Vackra bilder som vanligt!!

  Än så länge har vi haft blandat med vädret, har haft en period med lite varmare väder sedan kom det lite svalare osv så ska inte klaga! Det är bra när man får lite paus med värmen lol Förhoppningsvis fortsätter det så här i sommar men vi får väl se. Juli kan bli jobbig!

  Luftfuktighet är verkligen jobbigt usch!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s